treves 4
V podjetju Treves d.o.o. na Biču so znova dokazali, da jim je mar za sočloveka. V skrbi za zdravje in prvo pomoč ob kritičnih trenutkih tako zaposlenim kot svojim strankam so prejšnji mesec v svoje prostore postavili AED defibrilator. Organizirali so tudi predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja.

Avtomatski zunanji defibrilator ali AED je prenosna elektronska naprava, ki samodejno zazna motnjo srčnega ritma. Njegova uporaba je zelo preprosta, kajti namenjen je tako medicinskemu osebju kot laikom. Defibrilacija pomeni dovajanje električnega toka srčni mišici skozi prsno steno z namenom, da prekinemo srčni zastoj.

Defibrilator2

Defibrilator uporabimo, ko se prizadeti ne odziva na klic in ne naredi normalnega vdiha med nekajsekundnim opazovanjem. Ker pri srčnem zastoju odločajo sekunde, je pomembno, da ostanemo zbrani in ukrepamo hitro. Če menimo, da se prizadeti ne odziva in ne diha, takoj pokličemo 112. Če smo pri reševanju sami, moramo hitro oceniti, koliko časa potrebujemo do najbližjega defibrilatorja. Če je ta čas več kot dve minuti teka, ne zapuščamo prizadetega, temveč nemudoma začnemo izvajati TPO. V nasprotnem primeru čimprej prinesemo defibrilator, odpremo pokrov, vklopimo aparat, namestimo samolepilni elektrodi na golo kožo prsnega koša in sledimo govornim navodilom.

Vir: pdfGlasilo za Trebnje

Na novomeški univerzi se je 18. aprila 2019 odvijal karierni sejem, na katerem so si podali roko delodajalci, iskalci zaposlitve in predstavniki izobraževalnih ustanov Dolenjske regije in širše. Namen je bil povezati podjetja in kandidate za delo. Na sejmu se je predstavilo tudi podjetje Treves d.o.o. in s svojo prisotnostjo doprineslo karierne možnosti v regiji. Kot je povedala Anja Nose, potrebujejo v podjetju motivirane, zavzete in pripadne zaposlene in je prvi osebni stik, ki se lahko zgodi tudi na sejmu, izjemno pomemben.

Podjetje Treves d.o.o. je končalo naložbo, s katero so podvojili proizvodnjo. Vrsto let je bil njihov edini odjemalec novomeški Revoz, pred letom dni pa so začeli delati tudi za avstrijsko Magno. Izziv in priložnost so postali izdelki, ki so vgrajeni v električne avtomobile.

Krvodajalstvo je ena najbolj humanih dejavnosti, ki mnogim reši življenje. Ena prav posebnih krvodajalskih akcij je zagotovo tista, ki jo že vrsto let zapovrstjo s skupnimi močmi prirejata podjetje Treves d.o.o. in Lions klub Novo mesto. Akcijo so poimenovali Podarimo kri in je tudi letos izvrstno uspela.